Thursday, 21 February 2013

so many

oraitt.. im back. eh ! chop ! before that.. hye and Assalamualaikum... okay.. hari ni aku nak bercerita macam macam cerita.. oleh kerana bermacam macam.. aku akan campur kan semua adunan ini dalam satu mangkuk okay.. boleh kan ? boleh je lah.. tk payah banyak soal.. suka hati aku lah.. aku yang taip bukannya korang.. korang just baca je kay. tak susah pung.. senang je.. okay sorry kalau terkasar sikit.. tk de niat chop ! hee.. :D  





oraitt .. first thing yang aku nak bagitahu ialah about our jersi. kteorang dah decide .. and the result ialah kteorang tukar nme and number pada jersi tu.. nama : F I .. number : 95 .. F is for me.. I is for him.. understand right ? thats good...okay.. aku just nak maklumkan je.. takut nanti korang kata aku tipu lah apa lah. so aku inform awal awal kay.. sorry.. 






okay next is about...kebosanan aku pada petang tadi.. hahaha.. seriously aku sangat sangat sangat lah bosan petang tadi.. soo.. oleh kerana bosan tahap maximum.. aku tk de lah mengsia siakan masa yang ada tu.. aku gunakan lah untuk meng 'edit' gambar. ha ! amacam berbaloi tk masa aku tu.. memang berbaloii... hahaha... okay so.. gambar apa yang aku edit ialah gambar aku lah. tk kan lah nak edit gambar beruk. nanti handsome beruk tu.. korang jugak yang jeles nanti.. hahaha. okay joke.. so gmbar apa yang aku edit.. look down okay.. jeng jeng jeng !!













okay. korang tengok lah sendiri betapa bosan nya aku petang tdi. hee .. eh ! ada lagi lah.. ni SPECIAL punya gambar.. wajib tengok okay.. hahaha..








okay so macam mana ? sweet kan ? kan kan kan... hahaha.. okay lah.. ini mungkin 1 hadiah dari aku untuk dia.. walaupun aku tahu ianya tk seberapa jika nak dibandingkan dengan apa yang dah dia kasi dekat aku.. huhu... im sorry dear.. hanya ini yang I mampu bagi.. hope you like it.. hee :D  okay lah.. enough for now.. aku agak penat menaip nih.. sorry lah kalau cerita kali ni kurang menarik.. sorry jugak kalau aku ada terkasar bahasa tadi.. tk de niat kay.  i love you alls ! take care ! bye ! see you next time ! mmuuaahh !!








written by Miss Almond :)



















Thursday, 14 February 2013

AINSYAD

hye everyone ! im back ! tadaaa !!! aku kembali untuk menyemakkan lagi blog ni.. hahahaha ..eh ! bukan semak macam cikgu semak buku anak muridnya.. ni menyemak maksud lain.. paham tk nih ? kalau tk paham ,. macam biasa lah.. tanya pakcek google anda itu... hahaha...ya.. macam biasa lah kan.. macam tk kenal je aku ni macam mana .. haha.. well ~ owner kan tk de.. g hostel.. stay in hostel mana dia tahu apa yang aku dah buat pada blog dia nih.. shhhhh... korang semua simpan rhsia ni tau.. ingat ! RAHSIA.... hahaha... okay fine. aku dah merepek.. peace ! :D



oraitt everyone ! semua tengok atas.. look at the tittle.. paham tk apa tu.. ha ! meh nak tolong ejakan.. tapi korg kena follow aku tau sebut this word.. okay.. 1, 2, 3... A I N S Y A D ... AINSYAD ! yey ! pandai anak anak murid cikgu ni.. hahaha.. okay lah.. korg mesti heran kan.. nama sapa lah yang bertakhta dekat atas tu.. over gila kan.. huh ! eh ! relaks lah. jangan serang macam tu.. tk baik untuk kesihatan tau..




begini ceritanya.. nama itu adalah hasil gabungan nama aku dan this owner... AIN is me.. SYAD adalah this owner... okay. dah paham kan? apa ? tk paham.. okay korang mesti pelik an kenapa AIN ? ya. memang korang kenal aku dengan nama FAFA.. tapi nama ni lagi special tau.. hanya orang orang tertentu je yang boleh panggil.. iaitu my family dan dia. hee.. dah paham ? okay good !




oraitt.. nama ini adalah hasil ciptaan aku sendiri.. *blingbling muka bajet sikit... hahaha.. okay.. tapi memang aku yang reka.. nak tahu sebab apa.. ini adalah kerana.. dia nak hadiahkan aku jersi.. double wow !  jersi weyh ! kau ada ? huh,,, then dia tanya lah aku nak nama apa.. ak pun pikir punya pikir.. akhirnya ilham datang.. nama itu pun tercipta dalam otak aku yang bernas ni.. bernas kan ?? kan kan kan ,,.,, hahaha .






akhirnya.. dia pun bersetuju dengan cadangan aku itu.. okay ! jersi itu akan diorder .. tunggu je jersi tu sampai depan rumah.. hee,,, ha ! jersi itu warna hijau yang hightlight uh.. pergghh !! sebatu boleh nampak kot.. hahaha.. well~ memang nak bagi org nampak pun.. hahaha.. lagi 1 , lupa nak bagitahu.. jersi tu just not for me okay.. untuk dia juga.. kira nya kami pakai jersi COUPLE gitu.. wah!  sweet kan ? kan kan kan... jangan nak jelly jelly ye you alls .. nak g lah buat sendiri,, hee.. :D





okay lah. sampai di sini saja lah ye.. aku nih rajin sangat tulis dekat blog ni. tk tahu lah kenapa.. padahal blog sendiri ada tk nak pula tulis.. ayoyoyooo... sabar je lah ye.kalau lah korg dapat awek yang macam aku.. korang banyak banyak kan bawa bersabar ye.. hehe.. to owner .. sorry ye..  insyaAllah lepas ni tk buat dah.. tapi tk janji lah . hahaha.. okay okay.. hope you all like it okay ! bye ! see you next time.. muuahh !!





AINSYAD <3

 written by miss almond..












Thursday, 17 January 2013

GOODBYE



hye,,ingat kte lagi tk ? hehe.. saja nak menyibuk sikit dekat this blog..well~ dah tengah rajin kan,. apa salahnya.. owner pun tk halang aku. korang jangan suka suka nak halang aku. tk de hak pun okay ! enough ! aku dah merepek . sorry la ye.. ter EMO sikit.. haha



okay well~ seperti tajuk kita di atas itu. ingin aku tegaskan sekali lagi.. tajuk itu sangat menyedihkan.. ulangan .. sangat menyedihkan,, nak ulang lagi ke. okay tk nak. bagus.. haha.. kalian  faham tk title tu.. kalau tk faham g lah buka kamus. tk pun teknologi kan dah maju,, search je dekat pakcek google tu.. beliau sedia membantu orang seperti anda.. haha



baiklah.. aku nak ucapkan selamat tinggal or goodbye kepada this owner,my lover. setelah 2 minggu di rumah menyihatkan diri setelah dioperate.. alhamdulillah.. everything okay. dia dah sihat dah. dah boleh lari dah pun. haha.. so macam biasa lah. sudah tiba masanya dia meninggalkan aku dan rumahnya untuk kembali ke asrama..



for owner , thank you so much for everything.. thanks sebab dah memenuhi masa yang ada melayan karenah I ni. I mintak maaf sangat sangat if I dah menyusahkan U , merisaukan U , buat U sakit hati.. and so on.. Im so sorry okay.. I happy sangat sangat dengan kehadiran U sayang,, I sendiri tk tahu macam mana nak balas budi baik U pada I..  I hope our relationship akan kekal sampai hujung nyawa dengan ikatan yang sah. I LOVE YOU SO MUCH !


apa apa pun.. ALL THE BEST for your archery tournament. hope sukses !:D I always sokong you dari belakang okay.. kalau dari depan tk boleh. ti tk pasal you shot arrow dekat I.. haha. hmm okay lah..enough for now.. 



SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH.. belajar rajin rajin ye.. jangan asyik ingat I je..haha... I always Okay if you okay.. :D take care..



p/s : SELAMAT TINGGAL SAYANGKU .. :)




MISS ALMOND :D

Saturday, 5 January 2013

BEAUTIFUL GIRL ~


ASSALAMUALAIKUM...
hai.. kenal kita tk ? kita bukan pemilik blog ini. memang la tk kenal kan.. tapi kita ni,tolong mencantik kan blog ni je.. tapi macam sama je rupanya.. tk cantik pun.. sorry pemiliknya.. hehe..

okay . back to basic. kita tulis ni pun sebab pemiliknya yang suruh ye.. *opss!jangan marah ya.. hehe Okay. let me introduce myself..
 
nama : nur farahin
nama sandaran : fafa
asal : Penang (stay in perak)
in relationship with this owner
 
itulah serba sedikit.. tk boleh banyak banyak..yang itu hanya dia saja yang tahu.. okay so.. mesti nak tengok my pic right ? haha,, perasan la pulak. okay .biar lah.. i nak tunjuk jugak,, kejap ye..alamak ! sorry to say la..ada eror sikit lah.. i tk boleh nak letak my pic.. tk pe la.. lain kali I letak kay,, sorry..



lupakan tentang gambar I yang cantik itu.. haha.. angkat bakul sendiri kejap.. hehe..I nak story sikit tentang macam mana kami boleh kenal.. ha! excitednya!! semua orang mesti ada permulaannya kan..


beginilah kisah..*tone syair tau.. haha.. okay.. kteorg jumpa ketika di SMAP KAJANG..buat apa lah g sekolah tu kan.. helo!kteorg nh hebat.. wakil sekolah.. lawan peringkat KEBANGSAAN .. fuyoohh !! haha.. bajet bajet je..okay then.. nak dijadikan cerita.. I baru je lepas frust with my ex.. ye la.. kalau dah frust pandang kiri , muka dia,, pandang kanan , muka dia juga.. jadi menyampah pun ada kan.. then entah macam mana la. mata nih terfocus pada owner ni,, *blingbling



akhirnya..dari mata turun ke hati.. haha,, kalau naktahu,, boleh pulak owner nih jual mahal,,amboii,, ingat I ni murah sangat ke..haha..okay joke..yang lawak nya.. sepanjang diSMAP KAJANG.. tk sekali pun I tegur dia.. ye lah.. I ni pemalu orangnya,, haha..*mungkinLa  so memang macam tu je la..' menjeling menjeling ku bertentang..mata kita sama memandang' *ni lagu ek.. haha. tk de kna mngena pun



sambungannya lagi.. kteorang dapat lawan OLYMPIC ! DOUBLE WOW !! haha.. tapi last last. kami kalah ,, waktu yang serentak. yang lawaknya.. I siap letak bow depan mata dia. boleh pulak dia tk nmpak,, aish! kecik sangat ke kita nih..dia blah macam tu je..sabar je la kan..okay ! esoknya dh nak balik...



tapi tk boleh balik terus.. kena g ambil budak KRS dekat kem pulak.. di sini lah bermulanya kisah.. haha.. well~ my friend minat dengan sorang budak ni.. perempuan la.. so dia mintak la tolong I g mintak nmber fon , nama and FB,, so sebagai balasannya.. dia kenalah g mintak benda yang sama dekat this owner,, haha.. ntah macam mana my friend mintak dekat dy tu.. tanya la owner ni sendiri ye..haha



so.. akhirnya..hahaha*gelak evil  I dapat lah apa yang I nak tu.. ouh muda lagi rupanya budak nih. cakap dlam hati lah.. haha.. then naik lah bus. tnggu apa lagi ,.text lah budak irsyad ni.. TITT ! *fon bunyi.. kononnya lah.. terkejut I. cari enset macam cari anak. then jerit sorang sorang,, "yey ! dia reply!" *excited habis lah.



dan seterusnya.. berhubunglah kami melalui handset..bersambung lagi.. melalui muka buku.. macam biasa lah..at the end , kami terlekat dengan glue gajah pada 1 JULAI 2012.. haha.. paham tk ni ? buat buat paham je lah.. bahasa kiasan kot. senang je.. level rendah punya.. okay then. kekal lah sampai saat ini , detik ini dan hari ini.. :)



 sampai sini saja lah coretan MISS ALMOND.. <3

 
 

love you ! muahh !